Xarxa de Sobirania alimentària

Que és la Xarxa de sobirania alimentària?

És una aposta per caminar cap a la sobirania alimentària des d’una perspectiva d’aplicació local. Als barris de Sants existeixen diverses cooperatives de consum i projectes que tenen aquesta perspectiva que volen un espai on poder coordinar accions cap a una economia sostenible.

La xarxa estarà liderada per l’Economat Social de Sants, una cooperativa de treball i de consum ubicada al barri de La Bordeta i per l’Impuls cooperatiu de Sants

L’objectiu serà la **intercooperació** amb altres entitats com cooperatives de consum, negocis i comerços locals, locals de restauració i altres consumidors que comparteixin la visió d’aquesta necessitat, de cara a poder establir quines accions es poden emprendre com a barri. També es vol aprofitar per poder estendre un **recull de productors agroecològics** i ampliar el seu **mercat local** perquè ampliar l’abast de la producció ecològica.

Es realitzaran **tallers** anuals i una **diagnosi sectorial** per assolir aquests objectius. Alhora es participarà amb la cooperativa de ciclologística Mensakas, per aplicar a la sobirania alimentària un model de distribució no contaminant i respectuós amb els drets laborals.

 

Catàleg de productores agroecològiques i elaboradores locals

Aquest catàleg pretén ser una eina per a poder augmentar la demanda de producte agroecològic al barri de Sants. És un recull d’algunes productores i elaboradores, les quals volem visibilitzar el seu projecte i la seva feina.