Xarxa de suport a la regularització

Què és la Xarxa de suport a la regularització?

És una xarxa nova que sorgeix de la necessitat de tenir un grup d’entitats específic per a la formació i espais de conscienciació pel veïnat i entitats sobre la regularització des veïnes en situació irregular. A més de realitzar jornades i tallers per l’empoderament de les persones migrades en situació irregular per afrontar el seu procés de regularització, es fa l’acompanyament a les entitats que volen realitzar una contractació per regularitzar. Gràcies a la participació de diferents entitats es fa un acompanyament integral: psicosocial, administratiu, laboral i habitacional.

 

Acompanyament per a entitats i persones

Fem l’acompanyament a entitats que volen realitzar una contractació d’una persona en situació irregular tant per processos ordinaris com pels processos derivats de programes de l’administració com l’ACOL. La xarxa funciona com un espai de trobada i ajuda mútua entre persones en aquesta situació i entitats que necessiten contractar.

Donem suport a les gestions burocràtiques i legals, tant a persones com entitats. Per aquesta raó la xarxa comptarà amb la participació de Isabel Carmona, advocada especialista en estrangeria; La Troca, espai de formació permanent; MigrESS, cooperativa especialitzada en antiracisme; i l’Impuls Cooperatiu de Sants.

Gràcies a la participació de totes aquestes entitats es preveu un acompanyament integral de les persones, amb la participació la Xarxa de Cures Comunitàries per poder abordar els processos psicoemocionals. D’aquesta manera es podrà acompanyar una persona en la seva formació, creació d’un perfil laboral, cerca de feina i regularització a través de la feina d’intercooperació de totes les xarxes de la Comunalitat.

 

 Cicle d’empoderament per la regularització de persones

Cicle dirigit a persones migrades amb l’objectiu de promoure l’empoderament jurídic per a la realització de tràmits d’Estrangeria. A través dels tallers s’informa de canvis en la Llei i de procediments amb la intenció de facilitar l’accés a aquests tràmits: arrelamen social, arrelament laboral, renovació de permisos, reagrupament familiar, asil, nacionalitat y programa ACOL.

Pròximes dates: setembre de 2024