Xarxa de Cures, Educació i Lleure de la Comunalitat

Que és la Xarxa de Cures, Educació i Lleure de la Comunalitat

L’ajuda mútua i les cures són una pràctica estesa en el nostre barri, tot i que aquestes no sempre es transformen en estructures concretes. Per reforçar i ampliar les pràctiques que s’hi donen, generem un espai de trobada entre diferents entitats que les practiquen.

Educació

En aquest àmbit es duen a terme accions formatives sobre el lleure educatiu. S’adrecen tant a joves que poden trobar en aquest sector oportunitats laborals i de regularització de la seva situació administrativa; com a la comunitat en general, per treballar temàtiques com ara com afecten els desnonaments a la infància. També s’organitzen Casals Populars d’Estiu per a infants de famílies sense recursos.

Cures

Per la part de cures, es fan canguratges pedagògics d’infants per facilitar la participació social i política de les famílies en les xarxes d’ajuda mútua, a més d’accions de formació i acompanyament en salut mental, amb grups de suport entre persones que han estat vulnerabilitzades i d’altres que formen part de les xarxes d’ajuda. L’objectiu d’aquests espais és compartir neguits i necessitats emocionals de les persones que hi participen amb una dimensió col·lectiva.