Notícies

Fins i tot les carxofes tenen cor!

17/01/2023 | Notícies

Tens ganes de menjar carxofa? Les Jornades de la Carxofa ja són aquí! Del 15 al 29 de gener, als restaurants de la D.O. Sants trobaràs un munt de plats cuinats amb aquest vegetal de temporada que fins i tot té un poema propi, L’Oda a la Carxofa, de Pablo Neruda.

La carxofa és tan inspiradora que als restauradors de la D.O. Sants els ha fet rumiar com gestionar d’una manera més sostenible per a tots aquesta iniciativa per potenciar-ne el consum. Amb això al cap, han mancomunat comandes a un mateix pagès, o sigui, que s’han posat d’acord per fer-li arribar una de sola que agrupa tots els kilos de carxofa que els restaurants participants de les Jornades de la Carxofa necessitaran. D’aquesta manera s’afavoreix l’economia d’un petit agricultor de proximitat i se li assegura amb certa antel·lació que podrà vendre la seva collita.

A més, es comptarà amb la col·laboració de la cooperativa de logística sostenible Mensakas, que repartirà les carxofes en bicicleta a cada local per tal reduir l’impacte ecològic del transport sobre el planeta.

______